ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Däcktest - Alla bra Vinterdäck i Däcktest
Däcktest - Aktuell information om Däcktest
Bästa Vinterdäcken enligt Däcktest

Däck i Däcktest

Vinterdäck med dubbar används främst i Norden och kring Alperna i Europa och därför finns det inte lika många vinterdäck som sommardäck och inte heller lika många däcktester. Om man väger ihop de senaste däcktesterna för vinterdäck så finns det ett par däck som är riktigt bra vinterdäck. Från däcktesterna ser man tydligt att de billigaste däcken med ganska okända namn ofta är riktigt dåliga eller t.o.m. farliga.

De däcktester som vägts samman för vinterdäck är de senaste årens tester som publicerats i Vi Bilägare, Auto Motor & Sport , Teknikens Värld, Aftonbladet, Expressen samt Råd&Rön:

Mycket bra vinterdäck

De vinterdäck som är bäst enligt däcktesterna är:

  • Nokian Hakkapeliitta 9 - är efterföljaren till efterföljaren till efterföljaren till en testvinnare. I Alla däcktest de senaste 15 åren har Nokian Hakkapeliitta varit med och fightats i toppen och köper du Nokian Hakkapeliitta 7 får du garanterat ett bra däck.
  • Continental Conti Ice Contact 2 - även Continental har gjort bra däck sedan de köpte upp Gislaved med Nordfrost-däcken men Nokian är snäppet bättre.
  • Michelin X-Ice North 4 - är ett däck som fungerar bra på våra breddgrader


Att köpa vinterdäck som är bäst i Däcktest

De vinterdäck som är bäst i däcktesten finns oftast att köpa på många olika ställen. Det du ska göra är att undersöka var du får bäst pris och ofta är det på nätet men inte alltid.

Det lättaste sättet att få ett bra bäst pris är att följa dessa enkla steg:

  • Kolla i bilens instruktionsbok vilken dimensioner som du ska ha på dina vinterdäck och välj en av dem. Ofta kan vinerdäcken vara 10 till 20 mm smalare än sommardäcken. Tönk dock på att du måste ändra däckets profil eller fälgens storlek så att hjulet har samma rullningsomkrets
  • Bestäm om du ska köpa fälgar samtidigt och ofta får du balanseringen på köpet. Om du ska köpa fälgar så ska du kolla vilken bultcirkeln som passar din bil. Om du inte modifierat bilen så vet däckfirman detta.
  • Välj något av vinterdäcken som är listade på denna sida eftersom de är riktigt bra.
  • Jämför priserna på de olika däcken men oftast sätts priset högst på de däck som är bäst.
  • Bästa sidorna på nätet att köpa vinterdäck på är:
  • Hör efter med din lokala gummiverkstad om du kan få ett bättre pris hos dem.
  • Köp på det ställe som du tycker är mest prisvärt där även service ingår i bedömningen.